SILKO ZA KUKURUZ
Specijalizovani proizvod namenjen za pripremanje silaže kukuruza. Silko se primenjuje za siliranje zrna kukuruza ili cele biljke kukuruza.
UPOTREBA SILKA ZA KUKURUZ
ZA 20t SILAŽE KUKURUZA: 100 ml SILKA sipati u 20 l vode |
ZA 50t SILAŽE KUKURUZA: 250 ml SILKA sipati u 50 l vode |
ZA 200t SILAŽE KUKURUZA: 1 l SILKA sipati u 200 l vode |
Silažu pripremati standardnom tehnologijom.
Visoko proizvodne farme krava danas prizvode preko 10 000 lit mleka po kravi a ima i onih preko 15 000 litara. Za ovako visoku proizvodnju potrebna je kabasta hrana visokog kvaliteta. Spemanje visoko kvalitetne kabaste hranedanas presudno za profitabilnost farme mlečnih krava. Dobija se od biljaka ubranih u optimalnoj fazi zrelosti (kukuruz u voštanoj fazi a lucerka pre cvetanja),konzervisanih u što kraćem roku (za jedan do dva dana, primena savremene biotehnologije u pripremi (bakterijsko enzimski inokulanti).
Zašto silirati?
- Dostupnost hrane za periode godine sa niskom proizvodnjom biljne mase
- Ne zavisi od vremenskih prilika
- Niži troškovi
- Minimalan gubitak hranjivih sastojaka
- Kod silaže gubici su 10-15%, a kod sena 30-40%
- Visoko ukusna hrana
- Može da se sprema od biljaka sa visokim prinosom zelene mase (60-70 t/ha)
- Omogućava dve žetve godišnje
- Zahteva 2 do 2,5 puta manje skladišnog prostora
- Moguća degradacija antinutritivnih faktora
SILKO ZA KUKURUZ sadrži 4 specijalno odabrana soja bakterije Lactobacillus plantarum koje imaju sposobnost da različite vrste prostih šećera (monosaharida) fermentišu do mlečne kiseline, pri čemu produkuju veće količine mlečne, a manje buterne i sirćetne kiseline. Primenom SILKA silaža ima veći sadržaj suve materije i proteina, a manji sadržaj amonijačnog azota. To dovodi do povećanja svarljivosti hrane i boljeg prirasta životinja. Mlečna kiselina ima fungicidno dejstvo, odnostno zaustavlja rast plesni nakon otvaranja silaže, što smanjuje rizik od pojave mikrotoksina i kvarenja.
SILKO ZA KUKURUZ sadrži homofermentativne bakterije koje više od 90% šećera koriste za sintezu mlečne kiseline, koja ima jaka baktericidna ali fungicidna svojstva, značajna za kontrolu aktivnosti gljivica (plesni i kvasaca) u eventualnoj naknadnoj fermentaciji. Na taj način SILKO ZA KUKURUZ povećava aerobnu stabilnost silaže nakon otvaranja silotrenčova. Mlečna kiselina proizvedena od strane mlečno kiselinskih bakterija iz Silka inhibira rast drugih mikroorganizama koji su netolerantni na kisele uslove (kvasaca, plesni, enterobakterija i klostridija-uzročnika kvarenja silaže). Kako se snižava pH vrednost, smanjuju se gubici silaže zbog konverzije rastvorljivih biljnih ugljenih hidrata u mlečnoj kiselini sa 96.9%. SILKO ZA KUKURUZ sadrži kombinaciju različitih sojeva bakterija koje mogu da fermentišu različite vrste šećera u materijalu koji se silira, usled čega je maksimalna iskorišćenost šećera i produkcija mlečne kiseline. Upotrebom SILKA ZA KUKURUZ skraćujemo prirodan put fermentacije, brže se postiže optimalna pH vrednost, smanjuju se gubici organske materije, poboljšava se svarljivosti NDF-a i ADF-a. To dovodi do povećanja dnevnog prinosa mleka i prirasta. Silaža dobijena primenom SILKA je ukusnija za životinje koje je rado konzumiraju i daju bolji kvalitet mleka.
- Insekticidi
- NAVODNJAVANJE
- Limacidi
- FOLIJE I VEZIVA
- Regulator rasta
- GARDEN PROGRAM
- SUPSTRATI I KONTEJNERI ZA RASAD
- SEMENSKA ROBA
- Pomoćna sredstva
- ISHRANA ŽIVOTINJA
- Ostalo
- Razni artikli
- Hemija
- Novi artikli
- Semenski kukuruz
- ISHRANA BILJA
- Seme suncokreta
- Fungicidi
- ZAŠTITA BILJA
- Herbicidi
- Fumigant
- Akaricidi
- Rodenticidi
- Pomoćna sredstva
- Fungicidi
- Limacidi
- Biopesticidi
- Nematocidi
- Insekticidi
- Regulatori rasta
- Herbicidi
Slični proizvodi
Predstavlja kombinaciju pufera, aktivatora buraga sa inaktivatorima mikotoksina i biljnih ekstrakata za detoksikaciju jetre.
Prednosti:
- Stimuliše imuni sistem i pojačava otpornost životinja prema infekcijama
- Deluje protiv mikotoksina i njihovih negativnih efekata (neplodnost, gubitak apetita, pad imuniteta, penali otkupljivača mleka zbog povećanog nivoa mikotoksina)
Vrhunska min.hrana za tov svinja
Proizvod sadrži visok udeo NSP -enzima koji omogućavaju:
- Prekid anti-nutritivnih faktora
- Smanjenje viskoznosti
- Povećanje protoka crevnog sadržaja
- Poboljšanje dostupnosti hranljivih materija
- Smanjenje izlučivanje vode i smanjenje troškova ishrane
Ovaj proizvod još odlikuje:
Manji procenat sojine sačme u gotovoj smeši, što ovaj proizvod čini veoma rentabilnim u tovu svinja.
Prednosti:
- Dobra iskorišćenost energije iz komponteti
- Jaka koncetrovana smeša
- Pozivtivan uticaj na viskozitet u gastrointestinalnom traktu
Efekti:
- Jako visoki prirasti
- Odlična mesnatost svinja
- Sprečava kanibalizam kod svinja
Aktivna materija: gelamin
Prednosti primene:
- Bolje iskorišćenje proteina
- Poboljšanje apetita i unosa hrane
- Bolja svarljivost i iskoristljivost vlakana (letnja ispaša, seno)
- Efikasnija ishrana
- Kontrola parazitskih infekcija (V-Phyt tehnologija na biljnoj bazi)
Proizvod predstavlja dodatak redovnoj ishrani goveda, koza i konja.
Predstavlja kombinaciju pufera i aktivatora buraga sa helatima i vitaminom E.
Prednosti:
- Stimuliše imuni sistem i pojačava otpornost životinja prema infekcijama
- Smanjuje somatske ćelije u mleku
- Poboljšava kvalitet i količinu mleka
- Poboljšava reprodukciju
Mineralna hrana sa aminokiselinama za prasad u predtovu
- Dobro izbalansirane aminokiseline i specijalna aroma
- Bakterije kiselo mlečnog-vrenja i organski minerali
- Odlična svarljivost hrane
- Odlična konverzija i visoki prirasti
- Puni i zaobljeni butovi kod pasadi
Prednosti:
- Visok sadržaj aminokiselina
- Velika iskorišćenost proteina
- Odlična aroma i ukus
Efekti:
- Jako visoki prirasti
- Odlična konverzija hrane
- Rado prihvatanje hrane
Aktivna materija: gelamin
Prednosti:
- Bolje korišćenje energije iz obroka, poboljšanje metabolizma energije i izbegavanje negativnog bilansa energije na početku laktacije
- Efikasna terapija ketoze kod krava
- Smanjenje mobilizacije masnih rezervi
- Detoksikacija jetre
- Poboljšanje plodnosti (priprema za estrus)
Vitaminsko-mineralna predsveša za telad do 200kg koji odlikuje velika količina mlečnih proizvoda i lako svarljivih proteina. Sadrži akrivne bakterije kiselo-mlečnog vrenja koje obnavljaju crevnu floru i stabilizuju brobavu teladi.
Rezultati primene u ishrani:
- Visoki prirasti
- Izgradnja kostura
- Sigurnost probave
- Otpornost organizma na viruse
- Izgradnja enzima
- Dobro primanje hrane
Aktivna materija: gelamin
Prednosti primene:
- Pojačava porast, rast kostiju i pravilan razvoj mišića kod mladih kategorija životinja
- Poboljšava reprodukciju i plodnost
- Bolji proizvodni potencijal mleka i mesa
- Bolje iskorišćenje obroka
- Kontrola parazitskih infekcija (V-Phyt tehnologija na biljnoj bazi)
Proizvod predstavlja dodatak redovnoj ishrani goveda, koza i konja.
Proizvod koji idealnom kombinacijom svih esencijalnih vitamina, koji imaju važan uticaj na metabolizam, pruža odličnu potporu za sve vrste životinja u različitim stresnim periodima tokom uzrasta i uzgoja dok Betactyl dodatak pojačava taj uticaj.
- Ubrzan rast životinja
- Pojačan imunitet
- Poboljšana plodnost
- Ređa pojava hormonalnih poremećaja
- Bolje iskorišćenje hrane
- Poboljšano opšte zdravstveno stanje životinja
- Dodatak u ishrani krava, koza, ovaca, divljači i konja gde je ishrana siromašna makroelementima (najčešće paša u predelima gde je zemljište deficitarno u Ca i P)
- Dobar za mlade kategorije životinja u porastu
- Utiče na povećanje i kvalitet parogova kod jelena, srna i srndaća
- Nadoknađuje kalcijum kod sveže oteljenih krava (najviše gube kalcijum u prvim nedeljama laktacije)
Mineralna hrana za svinje u tovu do 35 kg telesne težine.
Proizvod pruža:
- Visoke dnevne priraste
- Odličnu konverziju
- Odgovarajući udeo minerala i vitamina
- Visok udeo aminokiselina u smeši obezbeđuje dobru svarljivost celuloze iz kukuruza
Prednosti:
- Visoko antioksidaciono dejstvo smeše
- Odlična svarljivost hrane
- Rentabilna početna faza tova
Aktivna materija: gelamin
Stimulator rasta i poboljšač ukusa hrane za svinje
Efikasan dodatak hran protiv bakterijskih infekcija
- Lanac masnih kiselina
- Organski mikroelementi
- Lako svarljivi proteini
Prednost Aroma u ishrani:
- Brz efekat kod pojave proliva
- Sprečava pojavu E-Coli
- Obezbeđuje bolju konverziju hrane