BAKTERSOL K

Mikrobiološko đubrivo koje služi za MOBILIZACIJU KALIJUMA. Baktersol K je proizveden od pažljivo selektovanih korisnih bakterija iz prirode. Sadrži vegetativne ćelije.


  Podeli

Bakterije sadržane u Baktersol K aktiviraju se i multiplikuju zahvaljujući ugljeniku ili eksudatu korena i u ovom procesu luče organske kiseline i enzime. Ovi produkti metabolizma mikroorganizama utiču na povećanje mobilnosti kalijuma.

Iako ne ulazi u organska jedinjenja biljaka, kalijum je jedan od najznačajnijih elemenata, koji igra veoma važnu ulogu u biljnoj proizvodnji. Efikasnost upotrebe veštačkih đubriva koja sadrže kalijum su ograničena, jer velika količina ovako unetog kalijuma ostaje blokirana u zemljištu i nedostupna biljkama. Organske kiseline i enzimi koji nastaju kao produkt upotrebe Baktersol K čine blokiran kalijum dostupnim i omogućavaju povećan prinos i bolji kvalitet gajenih biljaka.

Baktersol K se primenjuje zemljišno u gajenju svih biljnih kultura. Poželjno je primeniti ga pre osnovne obrade zemljišta, zaorati ga, a može se primeniti i između operacija (setvospremanje, krimliranje, tanjiranje itd.) koje prethode setvi.

Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories