SILKO ZA KUKURUZ
Specijalizovani proizvod namenjen za pripremanje silaže kukuruza. Silko se primenjuje za siliranje zrna kukuruza ili cele biljke kukuruza.
UPOTREBA SILKA ZA KUKURUZ
ZA 20t SILAŽE KUKURUZA: 100 ml SILKA sipati u 20 l vode |
ZA 50t SILAŽE KUKURUZA: 250 ml SILKA sipati u 50 l vode |
ZA 200t SILAŽE KUKURUZA: 1 l SILKA sipati u 200 l vode |
Silažu pripremati standardnom tehnologijom.
Visoko proizvodne farme krava danas prizvode preko 10 000 lit mleka po kravi a ima i onih preko 15 000 litara. Za ovako visoku proizvodnju potrebna je kabasta hrana visokog kvaliteta. Spemanje visoko kvalitetne kabaste hranedanas presudno za profitabilnost farme mlečnih krava. Dobija se od biljaka ubranih u optimalnoj fazi zrelosti (kukuruz u voštanoj fazi a lucerka pre cvetanja),konzervisanih u što kraćem roku (za jedan do dva dana, primena savremene biotehnologije u pripremi (bakterijsko enzimski inokulanti).
Zašto silirati?
- Dostupnost hrane za periode godine sa niskom proizvodnjom biljne mase
- Ne zavisi od vremenskih prilika
- Niži troškovi
- Minimalan gubitak hranjivih sastojaka
- Kod silaže gubici su 10-15%, a kod sena 30-40%
- Visoko ukusna hrana
- Može da se sprema od biljaka sa visokim prinosom zelene mase (60-70 t/ha)
- Omogućava dve žetve godišnje
- Zahteva 2 do 2,5 puta manje skladišnog prostora
- Moguća degradacija antinutritivnih faktora
SILKO ZA KUKURUZ sadrži 4 specijalno odabrana soja bakterije Lactobacillus plantarum koje imaju sposobnost da različite vrste prostih šećera (monosaharida) fermentišu do mlečne kiseline, pri čemu produkuju veće količine mlečne, a manje buterne i sirćetne kiseline. Primenom SILKA silaža ima veći sadržaj suve materije i proteina, a manji sadržaj amonijačnog azota. To dovodi do povećanja svarljivosti hrane i boljeg prirasta životinja. Mlečna kiselina ima fungicidno dejstvo, odnostno zaustavlja rast plesni nakon otvaranja silaže, što smanjuje rizik od pojave mikrotoksina i kvarenja.
SILKO ZA KUKURUZ sadrži homofermentativne bakterije koje više od 90% šećera koriste za sintezu mlečne kiseline, koja ima jaka baktericidna ali fungicidna svojstva, značajna za kontrolu aktivnosti gljivica (plesni i kvasaca) u eventualnoj naknadnoj fermentaciji. Na taj način SILKO ZA KUKURUZ povećava aerobnu stabilnost silaže nakon otvaranja silotrenčova. Mlečna kiselina proizvedena od strane mlečno kiselinskih bakterija iz Silka inhibira rast drugih mikroorganizama koji su netolerantni na kisele uslove (kvasaca, plesni, enterobakterija i klostridija-uzročnika kvarenja silaže). Kako se snižava pH vrednost, smanjuju se gubici silaže zbog konverzije rastvorljivih biljnih ugljenih hidrata u mlečnoj kiselini sa 96.9%. SILKO ZA KUKURUZ sadrži kombinaciju različitih sojeva bakterija koje mogu da fermentišu različite vrste šećera u materijalu koji se silira, usled čega je maksimalna iskorišćenost šećera i produkcija mlečne kiseline. Upotrebom SILKA ZA KUKURUZ skraćujemo prirodan put fermentacije, brže se postiže optimalna pH vrednost, smanjuju se gubici organske materije, poboljšava se svarljivosti NDF-a i ADF-a. To dovodi do povećanja dnevnog prinosa mleka i prirasta. Silaža dobijena primenom SILKA je ukusnija za životinje koje je rado konzumiraju i daju bolji kvalitet mleka.
- GARDEN PROGRAM
- SUPSTRATI I KONTEJNERI ZA RASAD
- SEMENSKA ROBA
- Pomoćna sredstva
- ISHRANA ŽIVOTINJA
- Ostalo
- Razni artikli
- Hemija
- Novi artikli
- Semenski kukuruz
- ISHRANA BILJA
- Seme suncokreta
- Fungicidi
- ZAŠTITA BILJA
- Akaricidi
- Rodenticidi
- Pomoćna sredstva
- Fungicidi
- Limacidi
- Biopesticidi
- Nematocidi
- Insekticidi
- Regulatori rasta
- Herbicidi
- Fumigant
- Herbicidi
- Insekticidi
- NAVODNJAVANJE
- Limacidi
- FOLIJE I VEZIVA
- Regulator rasta
Slični proizvodi
Mineralna hrana za krmače (suprasne i dojare)
Korišćenjem ovih proizvoda za krmače dobijate:
- Najbolje moguće prašenje
- Visoka plodnost krmača
- Smanjenje opasnosti od Mma sindroma
- Smanjeno izlučivanje amonijaka
- Smanjen gubitak u masi
- Izuzetno kvalitetno mleko krmače
Aktivna materija: gelamin
Jak koncept ishrane za jaku prasad
- Veliki učinak kod prasadi
- Ukusne komponente
- Sadrži vredne mlečne proizvode
- Veliki procenat lako dostupnih ugljenih hidrata
- Smanjuje ph-vrednost u stomaku
- Antimikrobiološko dejstvo benzoatne kiseline
Prednost:
- dostupni ugljeni hidrati
- visok procenat mlečnih komponenti
- niska ph-vrednost
Efekti:
- brza energija
- ukusna i sočna hrana
- manje opterećena crevna flora prasadi
Aktivna materija: gelamin
Prednosti:
- Bolje korišćenje energije iz obroka, poboljšanje metabolizma energije i izbegavanje negativnog bilansa energije na početku laktacije
- Efikasna terapija ketoze kod krava
- Smanjenje mobilizacije masnih rezervi
- Detoksikacija jetre
- Poboljšanje plodnosti (priprema za estrus)
Mineralni blok za poboljšanje reprodukcije, izuzetan i kao dodatak ishrani mladih životinja.
- Obogaćen u makroelementima i mikroelementima (naglašeni vitamin E i selen)
- Odličan za mlade kategorije goveda – telad i junad
- Bolji rast, jače kosti i imunitet
- Poboljšava reprodukciju usled čestog problema – nutritivnog steriliteta
- Uređenje i normalizacija ciklusa
- Smanjenje pojava cisti i povećanje veličine jajnika
- Bolji znakovi estrusa i bolja koncepcija
Prednosti primene:
- Smanjenje poremećaja u promeni ishrane (ubrzan transport, loše varenje i sl.)
- Lakše iskorišćenje obroka koji su bogati rastvorenim azotom
- Kontrola parazitskih infekcija (V-Phyt tehnologija na biljnoj bazi)
- Poboljšava svarljivost sveže trave
- Obezbeđuje iskoristljivost kvalitetnih hraniva iz trave
- Čuva jetru
Proizvod predstavlja dodatak redovnoj ishrani goveda, ovaca, koza i konja.
Mineralna hrana za mlečne krave
Preduslov za optimalnu funkciju buraga
- Min.18% sirovih vlakana a od toga 2/3 kabastog dela obroka (seno, silaža) da se poboljša funkcija Pufera u buragu.
- Pravilan balans jake hrane kako bi se izbegla prevelika kiselost u buragu
- Ishranu započeti komponentama bogatim sirovim vlaknima da bi se povećalo lučenje pljuvačke
- Obezbediti potrebne mineralne materije za dobro zdravlje natrijum-bikarbonat i natrijum karbonat
Aktivna materija: gelamin
Dodatak za konzerviranje hrane za životinje-zakiseljivač
Sadržaj dodatka po kg:
- Mravlja kiselina (E236)
- Mlečna kiselina (E270)
- Limunska kiselina (E330)
- Fumarna kiselina (E297)
Prednosti:
- poboljšana higijena ishrane
- Smanjena ph-vrednost i kondezacija hrane
- Sprečava pojavu proliva kod prasadi
Preporuka za ishranu
- 0,5-1,0 % kod prasadi
- 1,0 % kod krmača (period prašenja)
- 0,4-0,8 % kod svinja u tovu
Aktivna materija: gelamin
- Dodatak u ishrani krava, koza, ovaca, divljači i konja gde je ishrana siromašna makroelementima (najčešće paša u predelima gde je zemljište deficitarno u Ca i P)
- Dobar za mlade kategorije životinja u porastu
- Utiče na povećanje i kvalitet parogova kod jelena, srna i srndaća
- Nadoknađuje kalcijum kod sveže oteljenih krava (najviše gube kalcijum u prvim nedeljama laktacije)
Predstavlja kombinaciju pufera, aktivatora buraga sa inaktivatorima mikotoksina i biljnih ekstrakata za detoksikaciju jetre.
Prednosti:
- Stimuliše imuni sistem i pojačava otpornost životinja prema infekcijama
- Deluje protiv mikotoksina i njihovih negativnih efekata (neplodnost, gubitak apetita, pad imuniteta, penali otkupljivača mleka zbog povećanog nivoa mikotoksina)
Peletirani presta prestarter za prasad na sisi
- Rehidrirani delovi žitarica za rano uvežbavanje enzima za varenje
- Visoko kvalitetni proteini iz mleka za poboljšavanje varenja delova proteina
- Dostupni i stabilni vitamini, elementi u tragovima i mineralni sastojci koji omogućavaju optimalnu zalihu nutritijenata za prasad koja rastu
- Isprobne arome i ukusi koji povećavaju prihvatanje hrane
- Specijalne kiseline za ishranu životinja smanjuju rizik od dijareje
Prednosti:
- Specijalne kiseline
- Termički obrađene žitarice
- Kvalitetni proteini iz mleka
- Probiotici
Efekti:
- Visoka svarljivost hrane
- Brz razvoj enzima za varenje
- Napredna zdrava prasad
- Formiraju zaštitni sloj u crevima i uništavaju patogene klice
Aktivna materija: gelamin
- Reguliše kiselost u buragu – pufersko delovanje
- Posledica veće kiselosti u buragu je slabo varenje vlakana ili potpun prestanak varenja, što je glavna funkcija buraga
- Reguliše pH u buragu! Stimuliše mikrofloru buraga! Povećava svarljivost vlakana i iskorišćenje energije iz obroka!
- Bolja sekrecija pljuvačke, Bolji apetit, Bolja konzumacija
- Bolji prirast – Bolja proizvodnja
- Bolje obnavljanje epitela vimena, smanjenje broja somatskih ćelija i poboljšanje kvaliteta mleka
- Otporniji i jači papci
Prednosti primene:
- Bolje iskorišćenje proteina
- Poboljšanje apetita i unosa hrane
- Bolja svarljivost i iskoristljivost vlakana (letnja ispaša, seno)
- Efikasnija ishrana
- Kontrola parazitskih infekcija (V-Phyt tehnologija na biljnoj bazi)
Proizvod predstavlja dodatak redovnoj ishrani goveda, koza i konja.