ELECT 500 – Fungicid

KLASA: Fungicidi

AKTIVNA MATERIJA: Hlorotalonil 500 g/l

FORMULACIJA: Koncentrovana suspenzija (SC)

PROIZVOĐAČ: Nufarm


  Podeli

PRIMENA: Elect 500 se koristi kao kontaktni fungicid sa preventivnim delovanjem. Namenjen je suzbijanju velikog broja prouzrokovača biljnih bolesti u velikom broju zasada i useva.

Koristi se:

  1. U zasadima breskve, za suzbijanje kovrdžavosti lista breskve(Taphrina deformans) u količini primene 2,5-3,5 l/ha (25-35 ml na 100 m2). Tretiranje se vrši neposredno pred ili u fazi bubrenja pupoljaka do pojave zelenog tkiva iz pupoljka, a pre sticanja uslova za zarazu;
  2. U usevu šećerne repe, za suzbijanje prouzrokovača pegavosti lišća šećernerepe(Cercospora beticola) u količini 3 l/ha (30 ml na 100 m2);
  3. U usevu krompira, za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Phytophthora infestans) u količini od 3 l/ha (30 ml na 100 m2).

MEHANIZAM DELOVANJA: Aktivna materija preparata Elect 500 spada u grupu kontaktnih fungicida sa nespecifičnim delovanjem, tako da nema opasnosti od pojave rezistentnosti usled učestale primene.

NAPOMENE: Elect 500 se primenjuje pre ostvarenja uslova za zarazu uz dobru pokrivenost tretiranih biljaka. Pored efikasnog suzbijanja plamenjače Elect 500 ima dobro sporedno delovanje i na prouzrokovače crne pegavosti (Alternaria solani) i sive truleži (Botrytis cinerea) na povrću.

U toku jedne godine Elect 500 se u usevima šećerne repe i krompira maksimalno primenjuje 2 puta, dok se u zasadu breskve može primeniti maksimalno 3 puta.

KARENCA: 21 dan za šećernu repu i krompir; obezbeđeno vremenom primene (OVP) za breskvu.

PAKOVANJE: 1 L

 

Informacije sadržane na sajtu isključivo su informativnog karaktera. Pre sprovođenja mera zaštite pažljivo pročitajte detaljno uputstvo koje se nalazi uz svaki proizvod!

Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories