Salomea 75 WG – Fungicid

KLASA: Fungicidi

AKTIVNA MATERIJA: Fosetil-aluminijum 500 g/kg + Folpet 250 g/kg

FORMULACIJA: Vododisperzibilne granule (WG)

PROIZVOĐAČ: Biesterfeld

 


  Podeli

PRIMENA: Salomea 75 WG je sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem koji se koristi u zasadima vinove loze za suzbijanje prouzrokovača plamenjače (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,3-0,4% odnosno 300-400 g u 100 L vode, tretiranjem pre sticanja uslova za ostvarenje zaraze a najkasnije po pojavi prvih simptoma zaraze.

MEHANIZAM DELOVANJA: Salomea 75 WG ima dve aktivne materije fosetil-aluminijum i folpet. Fosetil-aluminijum je sistemik, brzo se usvaja i kreće se kroz celu biljku pri čemu su svi delovi biljke dobro zaštićeni. Pored direktnog delovanja na prouzrokovača plamenjače on istovremeno i podstiče prirodni odbrambeni mehanizam biljke. Za potpuno uspostavljanje prirodnog odbrambenog mehanizma potrebna su 2-3 uzastopna tretiranja. Folpet je kontaktni fungicid, ima nespecifično preventivno delovanje.

NAPOMENE: Primenjen u proleće u fazi pucanja pupoljaka kada se pojavljuju zeleni listići lastara (faze 07-09) u koncentaciji 0,3%, odnosno 300 g u 100 L vode suzbija i prouzrokovača crne pegavosti (Phomopsis viticola).

Ne sme se mešati sa insekticidima kisele reakcije (dihlorvos, dimetoat), bordovskom čorbom i đubrivima za folijarnu ishranu.

Može se mešati sa preparatom Mystic 250 EC, za suzbijanje pepelnice i sa preparatima na bazi aktivne materije pirimetanil za suzbijanje sive truleži.

U toku godine na istoj površini može se primeniti najviše tri puta uz interval od 7-10 dana u uslovima povoljnim za razvoj bolesti, odnosno 10-14 dana u uslovima nepovoljnim za razvoj bolesti.

KARENCA:

35 dana za stone sorte grožđa;

42 dana za vinske sorte grožđa.

PAKOVANJE: 1 kg

Informacije sadržane na sajtu isključivo su informativnog karaktera. Pre sprovođenja mera zaštite pažljivo pročitajte detaljno uputstvo koje se nalazi uz svaki proizvod!

Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories