Acanto Plus – Fungicid

Klasa: FungicidI

Aktivna materija: pikokoksistrobin 200g/l + ciprokonazol 80g/l

Formulacija: SC-koncentrovana suspenzija

Pakovanje: 1 l ,5 l

Proizvođač: DuPont


  Podeli

Klasa:FungicidI

Aktivna materija:pikokoksistrobin 200g/l + ciprokonazol 80g/l

Formulacija:SC-koncentrovana suspenzija

Pakovanje:1 l ,5 l

Proizvođač:DuPont

Karenca:42 – dana strna žita; 28 dana – šećerna repa; OVP za suncokret

MBT:1 – za strna žita i suncokret; 2 – za šećernu repu

MDK(mg/kg):0,05 strna žita, š.repa, suncokret

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
Pšenica, ječam 0,6 l/ha Pšenica od faze prvog kolenca pa do početka cvetetan (faza BBCH 31-61)ja
Suncokret 0,6-0,8 l/ha Pre pojavljivanja simptoma infekcije (faza BBCH 16-39)
Šećerna repa 0,6-0,8 l/ha Po pojavi prvih simptoma, i po potrebi 3 nedelje kasnije do sklapanja redova (faza BBCH 49)

DELOVANJE:

Acanto Plus je kombinacija dve aktivne materija zahvaljujući kojima postiže protektivno, kurativno i eradikativno dejstvo u zaštiti od bolesti useva šećerne repe, strnih žita i pšenice. Pikoksistrobin se kreće kroz biljku akropetalno i translokatorno. Pripada grupi strobilurina i inhibira transport elektrona u procesu disanja. Ciprokonazol je aktivna materija iz grupe triazola i inhibira sintezu ergosterola. Kroz biljku se kreće akropetalno i translaminarno.

SPEKTAR DELOVANJA:

U strnim žitima (pšenica i ječam) namenjen je suzbijanju pozrokovača pepelnice pšenice (Erysiphe graminis ) i ječma, rđe (Puccinia spp. ), prouzrokovača sive pegavosti lista i klasa pšenice (Septoria spp .), prouzrokovača mrke pegavosti lišća, propadanja klijanaca i truleži korena žita (Helmintosporium sativum ) i mrežaste pegavosti ječma (Pyrrenophora teres ). U usevu suncokreta namenjen je suzbijanju prouzrokovača sivomrke pegavosti lista (Phomopsis helianthi ), a u usevu šećerne repe za suzbijanje prouzrokovača pegavosti lista (Cercospora beticola ).

PREPORUKE I NAPOMENE::

jedan deo preparata formira stabilan sloj na površini biljke, a drugi deo prodire i ima dobro kretanje kroz biljku, što mu obezbeđuje visoku efikasnost u suzbijanju navedenih bolesti.

Acanto Plus  najbolje rezultate postiže preventivnim tretmanima ili pre pojave simptoma. Ne sme se mešati sa preparatima alkalne reakcije, niti sa insekticidima na bazi piretroida u usevu pšenice u fazi klasanja. Ima jedinstveni trostruki sistem transporta kroz biljku čime obezbedjuje zaštitu novih porasta tretiranih biljaka. Utrošak vode 200-400 l/ha. Odlikuje se vrlo brzim usvajanjem od strane gajene biljke.

Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories