Mystik Pro 500 EC – Fungicid

KLASA: Fungicidi

AKTIVNA MATERIJA:  Tebukonazol 200 g/l + Prohloraz 300 g/l

FORMULACIJA: Koncentrat za emulziju (EC)

PROIZVOĐAČ: Nufarm


  Podeli

PRIMENA: Mystic Pro 500 EC je sistemični fungicid koji se koristi:

U zasadu višnje u cilju suzbijanja prouzrokovača sušenja cvetova i grančica i mrke truleži plodova višnje (Monilia laxa) u količini primene od 0,8 L/ha;

U usevu pšenice u cilju suzbijanja prouzrokovača pepelnice (Erysiphe graminis) u količini primene od 0,5-0,75 L/ha i prouzrokovača fuzarioze klasa pšenice (Fusarium sp), u količini primene od 1,25 L/ha.

MEHANIZAM DELOVANJA: Ovaj preparat se sastoji iz dve aktivne materije koje pripadaju različitim hemijskim grupama, ali imaju isti mehanizam delovanja. Tebukonazol pripada hemijskoj grupi triazola, dok prohloraz pripada imidazolima. Obe aktivne materije inhibiraju sintezu ergosterola u gljivama koji učestvuje u izgradnji ćelijskog zida, bez kog gljive gube sposobnost za život.

NAPOMENE: Preparat se korist uz utrošak vode od 1000 l/ha u zasadu višnje i 200-400 l/ha u usevu pšenice. Pesticid se primenjuje leđnom ili traktorskom prskalicom i atomizerima.

Mystic Pro 500 EC se može primeniti 2 puta na istoj površini u toku jedne godine. Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno. Ne sme se mešati sa preparatima jako kisele i jako alkalne reakcije.

Preparat nije fitotoksičan za tretirane biljke ako se primenjuje prema uputstvu proizvođača. Prilikom tretiranja treba poštovati vodozaštitne zone i sprečiti kontaminaciju voda (vodotokova, jezera, izvorišta voda i bunara), tretirajući najmanje 20 m udaljeno od njih.

Veoma toksičan za vodene organizme. Štetan za pčele i čoveka.

KARENCA: Obezbeđena vremenom primene (OVP) – višnja i pšenica.

PAKOVANJE: 1 L

Informacije sadržane na sajtu isključivo su informativnog karaktera. Pre sprovođenja mera zaštite pažljivo pročitajte detaljno uputstvo koje se nalazi uz svaki proizvod!

Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories