Kondor 350 SC – insekticid

Klasa: Insekticidi

Aktivna materija: Imidakloprid 350g/l

Formulacija: Koncentrovana suspenzija (SC)

Proizvođač: STK


  Podeli

Izrazito sistemični insekticid, dozvoljen za suzbijanje mnogih insekata koji sisaju i nekih koji grizu uključujući mnoge vektore viroza. Deluje kontaktno i želudačno. U spektru obuhvata: lisne vaši, duvanovog tripsa, štitaste moljce, lisne minere agruma, krompirovu zlaticu, te štetočine u zemljištu. Može se primeniti i pomoću sistema za navodnjavanje. Perzistentan u zemljištu. Zato se iste godine, na tretiranoj površini, ne sme gajiti lisnato povrće. S.O. = III. LD50 450. Karenca: 14 dana za paradajz, pasulj i grašak; 21 dan za kupus, jezgričavo voće, koštičavo voće i duvan; 35 dana za agrume; 42 dana za krompir.

Služi za tretiranje semena šećerne repe, suncokreta, uljane repice i kukuruza protiv parazita u zemljištu i nekih nadzemnih štetočina. Ima dozvolu i za tretiranje krtola za sadnju krompira protiv krompirove zlatice i lisnih vaši uz delotvornost kod ranog napada žičara. U godini primene se na tretiranoj površini ne sme gajiti lisnato povrće. Nakon tretiranja krtola nije dozvoljena folijarna primena preparata na istoj bazi. Karenca: OVP u semenu kukuruza i suncokreta i žitarica; 42 dana za konzumni krompir. Silažni kukuruz sme da se bere najranije u fazi mlečnog zrenja (63 dana nakon setve).

Mehanizam i način delovanja a.m.:
– Kompetitivni modulatori nikotinskog receptora za acetilholin (nAChR).
– Neonikotinoidi, kao agonisti acetilholina, vezuju se za njegove nikotinske postsinaptičke receptore u CNS insekata, izazivajući njihovu ireverzibilnu blokadu.
– Sistemični insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem.

Karenca a.m.: (u danima): 3 – paradajz, krastavac, paprika (preparat Kohinor 200 SL); 7 – jabuka (preparat Lobo), kupus, lubenica, dinja, paprika; 14 – jabuka, breskva, šljiva, crni luk; 21 – luk (preparat Confidor 200 OD) 28 – krompir; 35 – duvan, hmelj; OVP – šećerna repa, uljana repica, kukuruz, suncokret (tretiranje semena).

Kategorija:
Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories