Kumulus DF – Fungicid

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: 800 g/kg Sumpor

Formulacija: Vodotopive granule (WG)

Proizvođač: BASF


  Podeli

Primena: Kumulus® DF je nesistemični fungicid sa protektivnim delovanjem, koristi se u:

• vinovoj lozi: Protiv prouzrokovača pepelnice vinove loze (Uncinula necator) u koncentarciji 0,3%, odnosno 30 grama u 10 litara vode za preventivno tretiranje i u koncentarciji 0,3-0,5 %, odnosno 30-50 g u10 L vode za tretiranje u vreme pojave bolesti;

• jabuci: Protiv prouzrokovača pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) u koncentarciji 0,3%, odnosno 30 g u 10 L vode za tretiranje pre cvetanja (faze 51/54-59 BBCH-skale) i u koncentarciji 0,3-0,5 %, odnosno 30-50 g u 10 L vode za tretiranje posle cvetanja (od faze 67 BBCH- skale).

Maksimalan broj tretiranja: Kumulus® DF se može 4 puta upotrebiti na istoj površini (u objektu) u toku jedne godine, u alternativnoj primeni sa drugim preparatima.

Napomene: Tretiranje se obavlja pri temperaturama između 18-28ºC. Na temperaturama ispod 16ºC, biološko delovanje je oslabljeno zbog znatno manje isparljivosti sumpora.Preparati na bazi sumpora su nedovoljno efikasni kada je intenzivnija zaraza pepelnicom na bobicama.

Meša se sa preparatima na bazi bakar-oksihlorida, kod primene u vinovoj lozi, uz uslov da je pH vrednost mešavine neutralna.Ne sme se mešati sa preparatima jako alkalne i jako kisele reakcij

Close
KATEGORIJE
Close Recently Viewed
Close
Close
Categories