Wetsul – Fungicid
Preventivni gungicid za suzbijanje pepelnice na vinovoj lozi i jabuci
Primena:
Jabuka: Od mišijih ušiju do faze kada plodovi dostignu oko 70% krajnje veličine
Vinova loza: pepelnica do početka šarka
Količina primene: 0,3-0,5%
Karenca:
Jabuka – 14 dana
Vinova loza – 28 dana
Primena
Preventivni fungicid za suzbijanje prouzrokovača pepelnice na vinovoj lozi i jabuci
JABUKA: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice jabuke (Podosphaera leucotricha) u količini 0,3-0,5% (30-50 g u 10 l vode). Tretirati pri temperaturi između 18-25°C.
Vreme primene: preventivno, u vreme ostvarivanja primarnih i sekundarnih infekcija, od faze mišjih ušiju do faze kada plodovi dostignu oko 70% krajnje veličine (faze 54-77 BBCH skale).
VINOVA LOZA: za suzbijanje prouzrokovača pepelnice vinove loze (Uncinula necator) u količini 0,3-0,5% (30-50 g u 10 l vode). Tretirati pri temperaturi između 18-25°C.
Preparat ima sekundarno dejstvo na prouzrokovača crne pegavosti vinove loze (Phomopsis viticola), na grinje na lozi: Colomerus vitis, Calepitrimerus vitis i jabuci Aculus schlechtendali.
Vreme primene: preventivno, u vreme ostvarivanja primarnih i sekundarnih infekcija, od faze kada se obrazuje 9 i više listova do početka šarka (faze 18-81 BBCH skale).
Može se primeniti najviše četiri puta u toku godine na istoj površini u intervalima od 10 do 14 dana između tretiranja.
MOGUĆNOST MEŠANJA
Wetsul® se može mešati sa preparatima na bazi bakar-oksihlorida uz uslov da pH mešavine ostaje neutralan i sa preparatima iz grupe triazola. Ne sme se mešati sa preparatima jako alkalne i jako kisele reakcije.
Karakteristike
Wetsul® je preventivni fungicid namenjen suzbijanju prouzrokovača pepelnice jabuke i vinove loze. Elementarni sumpor, aktivna materija preparata Wetsul®, jedna je od prvih materija koja je počela da se primenjuje u zaštiti bilja. Zbog izvrsnog preventivnog delovanja na prouzrokvače biljnih bolesti, ali i značajnog fiziološkog efekta na biljke, sumpor se može primenjivati tokom cele vegetacije.
Wetsul® ima sekundarno delovanje na fitofagne grinje, zato se u mnogim tretmanima zaštite bilja dodaje određena količina preparata, kako bi se populacija grinja održala ispod praga štetnosti. Kvalitetna formulacija u obliku vododisperzibilnih granula omogućava brzo rastvaranje u vodi i potpuno nanošenje na površinu lista, čime se obezbeđuje dobar kontakt sa gljivom
- ISHRANA BILJA
- ZAŠTITA BILJA
- Pomoćna sredstva
- Fungicidi
- Limacidi
- Biopesticidi
- Nematocidi
- Insekticidi
- Regulatori rasta
- Herbicidi
- Fumigant
- Akaricidi
- Rodenticidi
- NAVODNJAVANJE
- FOLIJE I VEZIVA
- GARDEN PROGRAM
- SUPSTRATI I KONTEJNERI ZA RASAD
- SEMENSKA ROBA
- ISHRANA ŽIVOTINJA
- Razni artikli
Slični proizvodi
Klasa: FungicidI
Aktivna materija: Ciram 800 ± 25 g/kg
Formulacija: WP- kvašljivi prašak
Pakovanje: 500 g
Proizvođač: Agromarket
Nesistemični fungicid sa protektnivnim i kuratinim delovanjem
Primena:
Jabuka: za suzbijanje V.inaequalis 1,5-1,8 kg/ha
Breskva: za suzbijanje T.deformans 2-3 kg/ha
po pojavi zelene tačke
Šećerna repa: Cercospora 1,3-1,8 kg/ha
Crni luk: plamanjača 1,2-1,5 kg/ha
Celer: siva pegavost 2 kg/ha
Mrkva: sivo-mrka pegavost 2 kg/ha
Paradajz: crna pegavost 2 kg/ha
Krastavac: plamenjača, 2 kg/ha
Kontaktni, preventivni fungicid za suzbijanje plamenjače
Primena:
–Vinova loza
–Krompir
–Duvan
–Jabuka
–Kruška
–Paradajz
–Luk
Količina primene: 2-2,5 kg/ha
Preventivno, pre ostvarivanja infekcije
Sistemični fungicid sa protektivnim i kurativnim delovanjem
Primena:
Jabuka: 0,5 l/ha za suzbijanje Venturije tretiranjem od početka vegetacije do formiranje plodova veličine lešnika.
Višnja, šljiva i breskva: 0,5% za suzbijanje Monilia laxa od početka cvetanja do precvetavanja
Vinova loza: 1,25-1,6 l/ha za suzbijanje sive truleži (Botrytis cinerea)
Mogućnost mešanja:
Može se mešati sa preparatom Niveral
Folijarni kontaktni fungicid, hromistacid i baktericid
Primena:
Jabuka: 1,5% za suzbijanje V.inaequalis na početku vegetacije i 1% u fazi bubrenja cvetnih pupoljaka
Breskve i nekatarine: 1-1,5% za suzbijanje Taphrina deformans
Bolesti četinara i ukrasnog bilja: 0,5-1% u toku vegetacije
Klasa: Fungicidi
Aktivna materija: Fludioksonil 250g/kg +Ciprodinil 375g/kg
Formulacija: WG vododisperzibilne granule
Pakovanje: 8 g, 100 g, 400 g
Proizvođač: Syngenta
Karenca: 28 dana – v.loza; 14 – breskva; 7 – malina i kupina; 3 – jabuka, paradajz i krastavac
MBT: 3
MDK(mg/kg): Ciprodinil: 10,0 – malina i kupina; 2,0 – grožđe; 1,0 – jabuka; 0,5 – breskva, paradajz i krastavac; Fludioksinil: 5,0 – malina i kupina; 2,0 – grožđe; 1,0 – jabuka; 0,5 – breskva i krastavac; 0,3 – paradajz
Fungicid i hromistacid sa preventivnim i kurativnim delovanjem
Primena:
Malina: Didimella applanata 0,075%
Vinova loza: plamenjača i pepelnica 0,0,75%
Krompir i paradajz: plamenjača i crna pegavost 0,075%
Krastavac: plamenjača 0,075%
Može se mešati sa preparatima: Niveral, Mankosav, Antracol
Fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem za suzbijanje plamenjače i pepelnice vinove loze
Primena:
Vinova loza: 0,15-0,2% za suzbijanje prouzrokovača pepelnice i plamenjače
Folijarni fungicid sa preventivnim delovanjem
Primena:
Breskva i šljiva: za suzbijanje Monilia laxa.
2 puta, početkom cvetanja i u fazi punog cvetanja
Vinova loza:
1 l/ha za suzbijanje Botrytis cinerea, od faze precvetavanja do faze šarka
Druge primene: Alternaria na jabuci, Botrytis cinerea na jagodastom voću i povrću
Sistemični folijarni fungicid sa prevetivnim i kurativnim delovanjem
Primena:
Pšenica i ječam: Za suzbijanje prourokovača pepelnice, rđe, sive pegavosti lista i klasa i paleži klasa
Može se primenjivati 2 puta tokom godine.
Preventivni fungicid u voćarstvu, vinogradarstvu, ratarstvu i povrtarstvu
Primena:
Jabuka: V.inaequalis 2,5-3 kg/ha
Vinova loza: plamenjača, po pojavi uljanih pega u količine 2,5-3 kg/ha
Druge primene: Phomopsis, Venturia, Polystigma, Coccomyces,
Septoria, Puccinia, Phytophtora, Alternaria
Mogućnost mešanja:
Može se mešati sa preparatima: EVEREST, LEUTAR, CIPRODEX
Folijarni fungicid, hromistacid, baktericid sa preventivnim delovanjem
Primena:
Jabuka: Može se primenjivati od pucanja pupoljaka do mišijih ušiju, u konc. 0,7-0,1%
Krompir i paradajz: 0,3-0,4% za suzbijanje plamenjače i crne pegavosti tokom faze intenzivnog rasta i cvetanja
Malina – 0,4% za suzbijanje Didimella applanata
Krastavac – 0,3-0,4% za suzbijanje plamenjače
Začinska paprika – 0,4-0,6% za suzbijanje bakteriozne pegavosti
Breskva – 0,6-0,8% za suzbijanje Taphrina deformans
Vinova loza – 0,3-0,4% za suzbijanje plamenjače